Peeter Espak: näo katmine – kas sumerite seksriitus või islami usuveendumus?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Espak
Peeter Espak Foto: Erakogu

Väited, nagu oleks burka kandmist keelav seadus islamiusule täielikult vastuvõetamatu, on vale ja eksitav, selgitab Tartu Ülikooli võrdleva usundiloo vanemteadur Peeter Espak.

Vikerraadio saates «Uudis+» (10.08) rääkis MTÜ Mondo Jeemeni koostööprojekti koordinaator ja end islamiusulisena tutvustav Kristi Ockba, et kavandatav näo katmist reguleeriv või ka teatud juhtudel burka või niqab’i kandmist keelav seadus «oleks sama hea kui kristlasele öelda, et sa ei tohi kirikusse minna». Antud väide on vale ja eksitav ning selle kinnituseks on väga raske leida ühtegi ratsionaalset arutelukäiku.

Ka teised seaduskavandivastased on eelkõige lähtunud põhiseaduse usuvabaduse nõudest ning väitnud, et keeld kanda religioosset rõivastust ei olevat õigusriigile kohane. Leidub muidugi ka vastaseid, kes tuginevad lihtsalt asjaolule, et kaasaegne riik ei peaks üldse sekkuma inimeste isiklikesse rõivastusküsimustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles