Jaanus Piirsalu: võimaluste aken Eston Kohvrile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Piirsalu
Jaanus Piirsalu Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti-Vene piirilepete ratifitseerimine tänavu sügisel mõlema maa parlamendis annaks Venemaale suurepärase fooni Eston Kohvri vabastamiseks, kirjutab ajakirjanik Jaanus Piirsalu.

Kremlile meeldib asju kompleksselt vaadata. Eston Kohver mõistetakse nädala aja pärast väga suure tõenäosusega pikaks ajaks vangi (kohtuotsust on lubatud 19. augustil), kuid seejärel võib sügisel avaneda suhteliselt paljulubav võimaluste aken Kohvri kojusaamiseks. Võimaluse tõenäosust on raske hinnata, kuid tähtede seis on igal juhul parem kui pool aastat või aasta tagasi. 

Kõigepealt pean täpsustama ühte asjaolu. Eelmisel reedel võrdlesin Postimehes Kohvri juhtumit 2000. aastal Moskvas kinni võetud ja spioneerimise eest 20 aastaks vangi mõistetud ameeriklase Edmond Pope'i juhtumiga. Pope'ile andis Venemaa president Putin nädal pärast süüdimõistmist armu, seda palus talt nahavähki põdenud ameeriklase abikaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles