Mistrali-supp menüüst välja

Eda Ahi
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
François Hollande.
François Hollande. Foto: SCANPIX

Ilmselt teavad kõik, kes Venemaaga vähegi tegemist teinud, et selle riigiga ja selles riigis pole asjaajamine just lihtsate killast. Seepärast väärib sel nädalal kahtlemata kiitust Prantsusmaa president François Hollande, kes oma eelkäija Nicolas Sarkozy keedetud üsna kehvamaitselise Mistrali-supi lõpuks väärikalt laualt tagasi saata lasi.

 

Ehkki helikopterikandjate supp läks Hollande'ile üsna kalliks maksma – peale hulga raha kulus ka palju hindamatuid närvirakke –, jäid kõik tehingu pooled lõppkokkuvõttes rahule.

Ülejäänud Euroopa Liidu liikmesriigid ja NATO liitlased võiksid sel puhul teha Hollande'ile pika pai. Ja uudisteportaali EUobserver tänavuse aprillinalja valguses, mille kohaselt Mistralid said euroliidu juhtide nimed, võiks tubli teo tunnustamiseks ehk kaaluda lausa kopterikandja Vladivostoki ümbernimetamist Hollande'iks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles