Inga Höglund: spagaat populaarsuse tõstmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Höglund
Inga Höglund Foto: Peeter Langovits

Saksamaa kantsler Angela Merkel pistab rinda järjekordsete tulekahjude kustutamisega. Enim tõmbab välisilma tähelepanu tuliselt jätkuv integratsioonidebatt.


Kantsleri sõnul on multikultuursus Saksamaal täielikult põrunud ja immigrandid peavad selgeks õppima saksa keele ning kohanduma kultuuriga. Teisalt teatab Merkel, et Saksamaa vajab immigrante, nad on teretulnud ja islam on osaks Saksamaast.

Merkel ei ütle midagi valesti, kuid tema vastuolulistest väljaütlemistest kumab paratamatult läbi soov olla kõigile korraga meele järele.

«Multikulti on konservatiivsete poliitikute nukk, mida nad rituaalselt peksavad, kui nad aplausi järele igatsevad. Merkel ja Seehofer esitavad nüüd seda sama vana mängu. Kui nad multikulti asemel aga rohkem integratsiooni või rohkem peavoolukultuuri nõuavad, siis peitub nende sõnahülssides täpselt sama vähe sisu,» kirjutas Berliini Tageszeitung.

Saksa majandus kasvab ja riik on kriisist välja tulnud, aga poolehoid valitsusliidule kahaneb ning kristlike demokraatide leeri arvamused jooksevad mitmes eri suunas lahku. Kantsleri spagaat populaarsuse tõstmiseks ei kanna paraku vilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles