Robert Kitt: kas Kreeka lahkumine euroalast oleks meile katastroof?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kas Kreeka lahkumine eurotsoonist oleks katastroof ka Eestile? Eile pangaliidu juhatuse esimeheks valitud Swedbanki juht Robert Kitt kirjeldab Postimehe päevaintervjuus, mida see hüpoteetiline stsenaarium Eesti inimestele tähendada võiks.

Kreeka valitsus on läbirääkimised võlausaldajatega ülimalt teravaks ajanud, ent järjekordsed laenutähtajad on kohe-kohe kukkumas. Syriza valitsus on saanud valimistel tugeva mandaadi hakata välismaistele võlausaldajatele vastu ning seda nad ongi teinud, rääkis Robert Kitt. Samas kui nad tõepoolest peaksid eurotsoonist lahkuma, siis tuleb neil kohe järgmisest nädalast pensione välja maksta mingis muus valuutas kui euro ning ilmselt poleks Kreeka inimesed sellega rahul, märkis Kitt.

Eestile oleks otsene mõju väike, sest meie kaubavahetus Kreekaga on peaaegu olematu. Turism Kreekasse muutuks odavamaks. Küll aga tuleks Eesti laenuvõtjatel ilmselt maksta edaspidi rohkem intresse.

Vaata ja kuula, mida Robert Kitt arvab Eesti ja Euroopa majanduse ning panganduse väljavaadetest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles