Madis-Ulf Regi: minu päevik 2015

Madis-Ulf Regi
, arvamusliider
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

28. mai

Putin teatas, et Venemaal ei ole FIFA skandaaliga mingit seost. Järelikult on. Sest maailm juba teab, who is mister Putin. Õige vastus: kолбаса лжи.

Õhtul Kirjanike Majas Head Read. Undergrounditar Marusja Klimova rääkis, et praegu toimub Venemaal täpselt vastupidine sellele, mis leidis aset tema «Sinivere» Leningradis. Siis oli avanemine, aga nüüd… Hullumeelsus ajab üle ääre, ja hullemini kui NSV Liidus. Lõpus, kui võis küsida, tahtsin küsida, kas ta oma kodumaal praegu ka midagi head näeb, aga ei julgenud meeleolu rikkuda.

Ajalookirjanik Edvard Radzinski oma esinemises tunnistas, et peamine žanr, milles elas NSV Liit, oli veresegune farss. Praegu on aga võimul väikesed inimesed, kes teevad näo, et nad valitsevad. Seevastu siis (Stalini ajal) olid võimul hiiglased. Radzinskilt ei küsinud ma peale autogrammi tema «Stalini»-raamatusse midagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles