Video: Tsahkna ja Männiku debatt täispikkuses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe kandidaadid Margus Tsahkna ja Jaan Männik astusid täna Postimehe stuudios üles debatis, kus arutlesid pagulasteema, koalitsioonileppe ning IRLi tuleviku üle.

Debati alguses tutvustasid mõlemad kandidaadid oma põhiseisukohti ning tõid seejärel välja peamised probleemid IRLis ja Eesti poliitikas. Saate lõpus vastasid kandidaadid Postimehe lugejate küsimustele.

Männik kirjutas eelmisel nädalal Postimehe arvamusküljel, et koalitsioonilepe pole pühakiri, vaid selle punkte saab ja tuleb vajaduse korral üle rääkida. «Kui ma osutun valikuks, otsin välja Jevgeni Ossinovski telefoninumbri, istume pool päeva ja arutame. Ta on ju ka äsja valitud. Oluline on teada, milline on tema tervikpilt Eesti poliitikast. Koalitsiooni lõhkumisega ma ei kiirustaks,» sõnas Männik.

Valitsuskabinetti kuuluv Tsahkna kinnitas sama: «Sotside uus esimees on selgelt välja öelnud, et koalitsioonileping tuleb avada. IRLi taha see seisma ei jää, koalitsioonilepe ei ole tõesti pühakiri. IRLil on kindlasti omad ettepanekud seal, eelkõige mis puudutab majanduse poolt, asju, mida saab teha süsteemsemalt ja mõjusamalt.»

Ettepanekud senise keele- ja kodakondsuspoliitika muutmiseks ning vene kooli rollist Eestis, millega Ossinovski Tsahkna sõnul juba koalitsioonikõneluste ajal välja tuli, uuesti läbirääkimistele ei kuulu. «Neis küsimustes pole mina nõus koalitsioonilepet avama,» ütles Tsahkna.

IRLi uus esimees valitakse laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles