Supilinna maaletooja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mika Keränen
Mika Keränen Foto: Margus Ansu

Kõik ju teavad, et Tartus asub üks väike puust linn, kuid et seal tegutsevad ka väikesed detektiivid, paljastas alles mõned aastad tagasi oma lastekrimkade sarjaga Mika Keränen (41).

Sel nädalal jõudis kinolinale just Keräneni raamatutest inspireeritud lastefilm «Supilinna salaselts», mis filmiti üles möödunud suvel Tartus. Seetõttu pole ime, et just tartlased ootasid filmi valmimist suurema õhinaga kui ehk ülejäänud Eesti. Ja ootamine tasus end kuhjaga.

Režisöör Margus Paju käe all valminud linateos haarab kaasa nii väikesed kui ka suured. Ligi viie tuhande lapse hulgast valitud peategelased saavad oma rollidega suurepäraselt hakkama ning võidavad vaatajate südame esimestest kaadritest. Ja kui ilus on linnulennult Supilinn!

Kas pole kummaline, et Supilinna salapära avastas ja kirjutas raamatusse mees, kes tegelikult on soomlane? Õnneks nüüd juba meie oma soomlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles