Krista Aru: saame noorust usaldada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Aru.
Krista Aru. Foto: Margus Ansu

Eesti Vabaerakonna liige Krista Aru ütles tänasel riigikogu istungil vahetult enne noorte valimisõigust puudutava seadusemuudatuse hääletust, et ei hakka lugema üles muudatuse poolt- ja vastuargumente, sest kõik hääletavad nagu nad õigeks peavad.

Täna hääletamisele tulevale põhiseaduse muudatusele võib leida palju vastuargumente ja pooltargumente. Me võime öelda, et noored ei ole küpsed, nad võivad libastuda, neil on iseendagagi võib-olla alles raskusi, kuidas nad siis hakkavad äkki hääletama ja kohalikke volikogusid valima. Kuid kui me nii ütleme, siis mõelgem, et libastuda võib ka hallpea, me teame kõik seda väga hästi.

Me teame ka seda, et usaldus on üks see oluline moment, mis meie riigi elu mitmetest valdkondadest ja tegevustest on kadumas. Me teame seda, et me oleme kõik vananemas ja see, keda me saame usaldada, on noorus. Kui me neid ei usalda, siis me ei usalda ka seda õpetust, mida me neile oleme kaasa andnud.

Ma ei hakka siin edasi lugema poolt- ja vastuargumente, sest igaüks hääletab ikkagi nii, nagu ta ise õigeks peab. Tahan aga Eesti Vabaerakonna fraktsiooni nimel öelda veel kahte asja. Eesti Riigikogu peaks hääletama küsimustes, mis puudutavad mitte ainult põhiseadust, vaid põhiseaduse kaudu kogu Eesti riiki ja rahvast, nii, et me ei mõtleks eelkõige opositsioonile ja koalitsioonile, vaid me püüaksime hoida ja näidata uut poliitilist kultuuri. Vabaerakonna saadikud hääletavad küsimuses iseenda südametunnistuse järgi ja nii, kuidas nad peavad paremaks Eesti riigile ja selle tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles