Kahuriliha

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sesteri
Sven Sesteri Foto: Liis Treimann

Kui koalitsioon kuulutas välja ministrikohtade jaotuse erakondade vahel, üllatas kõiki, et Reformierakond loobub rahandusministri kohast. Tundus uskumatu, et nad rahakoti enda käest ära annavad.

Nüüd tundub see liigutus juba tunduvalt loogilisem: kõnelustel otsustati nii palju äärmiselt ebapopulaarseid maksutõuse, et Reformierakond saatis nende elluviimiseks eesliinile läbirääkimiste nõrgima positsiooniga erakonna. Kohe pärast katteallikate tabeli avaldamist keeldusid reformikad edasistest kommentaaridest ja saatsid ajakirjanikud IRLi Sven Sesteri kallale.

Pärast rahandusministeeriumi varasemast süngema prognoosi avaldamist (mis oli koalitsiooniläbirääkimiste ajal poliitikutele juba teada) anti Sesterile ülesanne alustada suisa kümnetesse miljonitesse ulatuvat kärpeprogrammi, millest peab rahvale teatama samuti Sester ja vastutus läheb taas IRLile. Populaarsust see ministrikoht igatahes lähiajal tuua ei tõota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles