PÄEVAINTERVJUU: mida arvasid Toompead külastanud inimesed Eesti poliitikast?

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sajad inimesed külastasid täna Toompea lossi, kus toimusid lahtiste uste päevad. Seoses sellega toimus tänane «Postimehe Päevaintervjuu» riigikogu hoones, kus parlamendi tööst huvitatud inimesed said avaldada arvamust Eesti poliitika kohta.

Postimehega kõnelenud inimestele valmistasid muret kütuseaktsiisi tõus, madalad pensionid ja palgalõhe. «Kütuseaktsiisi tõus on minu arust lubamatu. See viib maapiirkondadest inimesed välja. Nad lähevad, kas välismaale elama või koonduvad linnadesse,» rääkis poliitikahuviline Taimar ning lisas, et Reformierakond on rahvast petnud, sest partei valimisprogrammis ei mainitud kütuseaktsiisi tõstmist.

Taimar oli pettunud, et peaminister Taavi Rõivas riigikogu infotunnil ei osalenud. Peaministri asemel vastas külaliste küsimustele Isamaa ja Res Publica Liidu esimees ja justiitsminister Urmas Reinsalu. «Järjekordselt on Reformierakond pannud IRLi mitte küll tanki, aga soomukisse, sest tanki meil pole. Eelmine kord hoidis peaminister küsimustele vastamisest kõrvale ja täna ei tulnud ta vastama.»

Parlamenti külastanud pensionärid tõid välja, et pensionid võiksid kõrgemad olla ning poliitikud võiksid rohkem mõelda paljulastelistele peredele.

Vaata videost, milline meeleolu Toompea lossis valitses ja mida inimesed Eesti poliitikast arvasid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles