PÄEVAINTERVJUU: iga teine meditsiinivaldkonna töötaja teeb ületunde

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tööinspektsiooni peadirektori asetäitja tööõiguse alal Meeli Miidla-Vanatalu rääkis täna «Postimehe Päevaintervjuus», et meditsiinivaldkonnas, mis kannatab töötajate puuduse käes, teevad vähemalt pooled inimesed tööl ületunde.

«Meditsiinivaldkond kannatab inimeste puuduse käes. Kui keegi jääb haigeks või on puhkusel, siis teised asendavad ning sealt tulevadki ületunnid. Vedurijuhtidel on samad probleemid. Töötajaid on liiga vähe ja seetõttu tuleb samu inimesi rakendada. Vedurijuht ei vastuta ainult oma tervise eest vaid ka reisijate eest,» selgitas ta.

«Klienditeenindajate puhul esineb ka ületunnitööd. Tuleb leida asendusi või  on teine inimene ise valmis tööl olema,» lisas Miidla-Vanatalu. «Meditsiinivaldkonnas teevad kindlasti pooled ületunde. Teenindussfääris, täpsemalt kaubanduses, teeb kümnest kolm ületunde.»

Miidla-Vanatalu sõnul võib sellise ülekoormuse tagajärjeks olla tööõnnetus, halvematel juhtudel kutsehaigus ja töövõime kaotus kuni saja protsendi ulatuses. «Võib olla ka see, et inimene saabki töökohal infarkti. See on ületöötamise tulemus, milleks ta on ühel hetkel nõusoleku andnud, kuid pole endale aru andnud, mida see tervisele tähendab.»

Vaata videost lisaks, mida rääkis Miidla-Vanatalu veel peamistest ületundide tegemise põhjustest ja nende tagajärgedest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles