Diplomeeritud geograafiaõpetaja

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Andrus Peegel

Kahtlemata on Jürgen Ligi (55) saamine haridus- ja teadusministriks üks mõneti kurioosne sündmuste ahel. Astus ta ju eelmisest valitsusest mullu sügisel tagasi just tüli tõttu haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovskiga.

Ligi Facebookis kirjutatud – ja üpris pea kustutatud – repliigis sisaldus Ossinovski kohta väljend «sisserändaja poeg roosast erakonnast», mis tõi kaasa suure pahameele ja nõudmisi ministri lahkumiseks. Ütlus ise omandas aga ruttu kompaktsema kuju, ja nüüd võib terminit «sisserändovitš» kohata nii ühismeedias kui ka professionaalses ajakirjanduses (kui ma väga ei eksi, tõi selle esimesena käibele kolumnist Olev Remsu 28.10.2014 Postimehes).

1. märtsi valimised tõmbasid poliitikaelus aga joone vahele. Riigikogusse taandunud Ligi sai Järva- ja Viljandimaal 6757 häält. Haridusminister Ossinovski kogus Ida-Virumaal 2784 häält. Reformierakond oli valimiste võitja, sotsiaaldemokraadid üks selgemaid kaotajaid, ning kuigi parteid on üheskoos taas valitsuses, oleks nende vahelt nagu must kass läbi jooksnud. Mitte selline nurruv kassike, keda on mõnus silitada, vaid mõni räsitud, pulstunud karvaga kõuts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles