Postimees 1910. aastal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seda ja teist. Väikeseid teateid.

Mõni otsib kopikat ja põletab selle juures kolm küünalt ära.

***

Kes otsib, see leiab, aga mitte ikka seda, mis ta otsib.

***

Ühel puudub alas, teisel vasar, et oma õnne taguda. Suuremal jaol aga puudub – tuli.

***

Meie lehe päätoimetaja Jaan Tõnisson on neiu Hilda Lõhmusega abielusse astunud. Pärast laulatamist, teisipäeval 6. apr., mõrsja kodus, sõitis noorpaar väljamaale, kuhu umbes mai lõpuni jääb.

***

2x2=5

Juhime siin tähelepanemist tänase 2x2=5 etenduse pääle «Vanemuises». Tükk ise on üks neist haruldastest lustimängudest, milles naljakõdi kõrval kirjanduslist tähendust ja tõsist elu kujutamist leidub. Iseäralist huvitust pakub veel see, et täna õhtu neiu Jürgenson Narvast esimest korda Tartus prooviks üles astub. Neiu jürgensonil on Narvas hää kuulsus ja meie loodame, et see Tartu näitelaval uut tõendust saab.

***

Röövimine. Pühapäeva ööl vastu esmaspäeva umbes kella 2 ajal, sõitnud kaks peenikeses riides herrat voorimehe K. sõidupoisiga. Mäe uulitsa kohal lasknud nad voorimehe kinni pidada ja astunud vankrist maha. Korraga haaranud üks sõitjatest poisil kõvasti kõrist kinni, kuna teine ruttu tema taskud läbi otsinud ja säält 5 rubla ümber sõiduraha ära röövinud. Röövlitel läinud korda põgeneda.

7.04.1910

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles