Vahur Koorits: andke mu raha tagasi!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Koorits
Vahur Koorits Foto: Ergo Kuld/Postimees

Mul ei käi just tihti Margaret Thatcheri tsiteerimise tuju peal, ent töötukassa reservide teema lihtsalt sunnib oma raha tagasi nõudma. Isegi praeguse töötuse tasemega kasvavad töötukassa reservid iga kuu, sest 2,8 protsenti töötajate palgast ning lisaks veel 1,4 protsenti tööandjatelt annab lihtsalt niivõrd suure sissetuleku.


Või kui te ei taha mu raha tagasi anda, siis vähemalt võtke sama raha ära näiteks tulumaksu näol ja langetage sama palju minult võetavat töötuskindlustuse makset, sest tulumaksu saab kulutada ükskõik mille jaoks, töötukassa raha läheb vaid töötutele maksmiseks.

Nii kõrge töötuskindlustusmakse tuleb vaid vajadusest Maastrichti kriteeriume täita. Mul pole selle eesmärgi vastu midagi, ent tehtagu seda siis mõistuspäraselt tulumaksu tõstmise abil. Praegu kuhjatakse defitsiidis eelarvega paralleelselt hiigelsummasid töötukassa reservidesse, kust neid vähemalt praeguse seaduse kohaselt ei saaks kulutada millekski muuks kui töötuskindlustusmaksete tegemiseks, mistõttu nelja aasta pärast on neid ennustuste kohaselt ei rohkem ega vähem kui kümme miljardit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles