«Immigrant» kultuuri kallal

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manuel Valls
Manuel Valls Foto: AP/Scanpix

Turgutamaks Prantsusmaa majandust, võttis nende sotsialistist peaminister Manuel Valls sel nädalal haruldase riski. Uuendused, näiteks luba hoida turismipiirkondades poode avatuna seitse päeva nädalas, avada konkurentsile üleriigilised bussiliinid ja hõlbustada töötajate vallandamist, tekitasid ägedat vastasseisu arvestatavas osas tema parteikaaslastes. Varem siseministrina muskleid näidanud Valls süüdistas eriti vasakpoolset tiiba konservatiivsuses, vastutustundetuses ja lapsikuses. Ning surus reformipaketi läbi dekreediga, andes pidurdavatele parteikaaslastele mustvalge valiku: avaldage valitsusele usaldust või umbusaldust. Ta võitis.

Manuel Carlos Valls Galfetti – kahe immigrandi, Hispaania kodanikust isa ja Šveitsi kodanikust ema poeg – on ka ise immigrant, sest sündis-kasvas Barcelonas katalaani aktivistide suguvõsas. Näib, et nüüd on ta ühtlasi prantsuse rahvakultuuri «hävitaja».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles