Kuldne lootus

Hendrik Alla
, kultuuriportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar
Oscar Foto: Reuters/ScanPix

Me vajame usku. Kui pole usku, siis olgu vähemalt lootuski. Loodame olümpiasportlaste peale. Kui suusatajad ära vajuvad, loodame «Eesti laulu» ja Eurovisiooni peale. Kui muusikud finaali ei pääse, jääb üle loota nende peale, kes end juba maailma tasemel kehtestanud. «Mandariinide» pääsemine Ameerika filmiakadeemia võõrkeelse filmi finaali on juba iseenesest saavutus.

Kas te mäletate, milline film võitis eelmisel aastal võõrkeelse Oscari?* Mis sest, kui enamik maailma ei mäleta varsti ka «Mandariine». Me oleme ennast endale tõestanud, Lembit Ulfsak on saanud sinna, kuhu ta päriselt kuulub, maailma kõige andekamate filminäitlejate sekka.

Hoolimata igasuguste kihlveokontorite ja filmiekspertide ennustustest ma usun, ma loodan, et esmaspäeva hommikul ärgates särab iga eestlase (ja grusiini) öökapil väike kuldne art deco stiilis mehekuju.

* See oli Paolo Sorrentino «Kohutav ilu»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles