Tohtri värdvabandus

Indrek Kuus
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vassiljev
Viktor Vassiljev Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Keskerakondlasest tohter Viktor Vassiljev oli varmas vabandust paluma, kui rumalast edevusest tiivustatuna ütles riigikogu sotsiaalkomisjoni avalikul istungil, et vastu tuleks võtta seadus, mille alusel saaks vastutustundetu mehega lapsi tegevaid naisi steriliseerima hakata.

Totakas ja paljude jaoks solvav mõtteavaldus, kuid pärast avalikku meelepaha koostatud vabanduskirjas teatas Vassiljev midagi veel nõmedamat, väites, et tegelikult tahtis ta oma väljaütlemisega juhtida tähelepanu asjaolule, kui halvasti on viimased 15 aastat Reformierakonna valitsemisel riiki juhitud ja paljud naised on seepärast õnnetud. Ning seletas veel otsa, et Keskerakond soovib oma ligimesearmastuses luua fondi üksikvanemate toetuseks.

Igal inimesel juhtub, ka oma suuvärki kontrollima pidaval poliitikul, et midagi rumalat lipsab üle huulte, kuid vabandus võiks olla aus, mitte eneseõigustuslik PR-pläma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles