Postimees Pluss – rohkem kui lihtsalt Postimees

Aarne Seppel
, Postimees Plussi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aarne Seppel
Aarne Seppel Foto: SCANPIX

Postimees jõudis digimaailmas uue ajastuni – novembri keskpaigast on avatud keskkond pluss.postimees.ee, mis pakub veebis kõiki paberlehe parimaid omadusi ja veel enamatki.

Kõigepealt aga mõned arvud ja faktid ning natuke pikemalt sellest, mis asi see Pluss on ja mis asi see digileht on. Ja miks ta hea on.

Pooleteise kuuga tegi endale lugemisõigusega Plussi konto enam kui 8000 inimest, nendest umbes 2/3 on paber-Postimehe tellijad, kelle jaoks Plussi kasutamine on puhas võit, sest nemad saavad seda tasuta lugeda.

Ülejäänud kolmandiku jagu inimesi on leidnud, et Postimehe lood, videod, ülekanded ja digileht on piisavalt head, et nende eest raha välja käia.

Ühelt poolt on Pluss austusavaldus nendele kümnetele tuhandetele lugejatele, kes tellivad paberil Postimeest, teisalt aga on see märguanne lugejatele, kes eelistavad oma igapäevaasju veebis ajada, nagu ongi kohane ühele maailma eesrindlikuma e-riigi kodanikule.

Kõik paberlehe tellijad saavad keskkonda pluss.postimees.ee tasuta kasutada, selleks on vaja vaid oma paberlehe tellimus siduda Plussi kontoga. Kui konto loomine ja paberlehe tellimusega sidumine ei õnnestu, tuleks kindlasti võtta ühendust meie tellimiskeskusega aadressil levi@postimees.ee või telefonil 666 2525. Ka tuleks teada anda probleemidest päevapileti ostmisel või tellimuse eest maksmisel.

Pluss.postimees.ee pakub võimalust lugeda ja vaadata kõigi Postimehe ajakirjanike toodangut. Lugejate ees on Eesti parimate kirjutajate ja fotograafide lood. Tõeliselt uudishimulikele on kindlasti kirsiks tordil teadmine, et lugusid ja pilte, mille postiljon toob postkasti alles hommikul, saab pluss.postimees.ee kaudu lugeda juba keskööl.

Lisaks lugudele ja piltidele saavad pluss.postimees.ee kasutajad kolm-neli korda kuus osa kontsertide otseülekannetest. Detsembris olid lugejate lemmikud Curly Stringsi ja Terminaatori kontsert ning Led Zeppelini surematud hitid Gustav Adolfi gümnaasiumi bändi esituses. Suure menu osaliseks said ka otseülekanded jõulukontsertidest kirikutest. Uue aasta plaanis on hakata aeg-ajalt tegema ülekandeid ka teatrietendustest.

Pluss.postimees.ee tõi lugejatele ka täiesti uue asja – digilehe. Digileht on pealtnäha paberlehe peegeldus, mida saab lugeda tahvelarvutis. Tegelikult aga on digileht kiirem (saab lugeda juba keskööl) ja mahukam (saab lugude juurde panna enam pilte või muid lisamaterjale) kui paberleht. Eriti hea on kirkal tahvelarvuti ekraanil vaadata just suuri pilte.

Toimetuse jaoks on keskkond pluss.postimees.ee uus väljakutse. Meil on uueks aastaks veel palju ideid, kuidas pakkuda veelgi paremat ja interaktiivsemat sisu, aga eriti hea meel oleks lugeda teie soove. Uued ideed, ettepanekud, aga ka märkused on oodatud aadressil aarne.seppel@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles