Uute tuulte tooja

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier koos tütar Kayla Jade´iga.
Howard Frier koos tütar Kayla Jade´iga. Foto: Liis Treimann/Postimees

Kümmekond aastat tagasi vaimustas Howard Frier korvpallisõpru Eesti meistriliiga finaalmängudes viimaste sekundite otsustavate korvidega. Toona ei arvanud aga keegi, et järjekordse leegionärina Eestis pallinud mehest saab siinse korvpalli jaoks oluline tegelane.

Vahepealsed aastad on viinud Frieri mitmel korral lähivälismaale ja toonud tagasi Eestisse, siin on tema tütar ja siin on tema töö – treeneritöö. Frieri asumine Eesti korvpalli tugevaima klubinaiskonna peatreeneriks on toonud uusi värskendavaid tuuli.

Veel kunagi varem pole Eesti naiskonnad mänginud nii kiiret ja agressiivset korvpalli. Selle tee õigsuse esimeseks kinnituseks oli eesti keelt mõnusa aksendiga rääkiva ameeriklase hoolealuste Eesti karikavõistluste võit. Ja mis peamine – selline mäng meeldib naistele endile ja meeldib ka publikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles