Piiriülene raha poliitikas

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Ossinovski
Oleg Ossinovski Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatide suurima ühekordse annetuse tegija Oleg Ossinovski üheks partneriks Venemaal on Eestile varasemalt tuttav Andrei Filatov. Tegemist on ettevõtjaga (samas ringkonnas Vladimir Jakuniniga, kuid kraad lahjem), kellele Edgar Savisaar soovis 2006. aastal anda Eesti kodakondsuse, kuid toonane peaminister Andrus Ansip ütles: «Sel hetkel koalitsioon laguneb».

Võimuerakonda rahastavate ettevõtjate sidemed peavad olema valija jaoks lahti seletatud. Aastaid on räägitud, et sotsid toituvad ka Vene taustaga rahast. Lähimal vaatlusel saabki neid ühendusjooni Venemaaga tõmmata, mis  aga ei tähenda, et Ossinovski raha taust oleks kuidagi hämar.

Tema Vene seosed ja uued ärihuvid (Rail Balticu Eesti trass) on tähelepanuväärsed. Sotside järjest suurem huvi vene valijaskonna vastu on ju tänuväärne. Ja see, et sotsid ainsana pole välistanud võimuliitu Edgar Savisaare Keskerakonnaga, on märkimisväärne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles