Mees suure ideega

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka
Keskel majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka Foto: Erik Prozes

Samal ajal kui suurem osa riigi juhtidest muretseb selle pärast, kuidas takistada eestlaste väljasuremist ja panna Eesti noori naisi rohkem lapsi sünnitama, ei ole endine IT-ettevõtja ning praegune majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka tagasihoidlik ja lubab aastaks 2025 kümmet miljonit e-eestlast.

Võimalus anda välismaalastele Eesti ID-kaart ja ligipääs e-riigi teenustele suruti läbi suurema aruteluta. Idee tundus peaaegu kõigile liiga hea, et vastu vaielda. Esmaspäeval anti esimene e-residentsuse tunnistus Economisti toimetajale Edward Lucasele juba kätte. Samas on nüüd tekkinud hulganisti küsimusi, kas e-residentsuse jagamine on ikka turvaline.

Igatahes on suured ideed paigaltammuvas Eestis igati teretulnud. Loodetavasti täitub Kotka ambitsioonikas plaan ning see ei jää tema viimaseks suureks ideeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles