Hendrik Vosman: miks sinna?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Vosman.
Hendrik Vosman. Foto: Mihkel Maripuu

Foto lennukist vahetult enne Maailma Kaubanduskeskuse kaksiktornidesse lendamist ja selle juures küsimus «Miks sinna?». Just sellise sõnumiga paarkümmend liinibussi hakkavad peatselt New Yorgis ringi vurama.


Reklaamikampaania taga on rühmitus Peatage Ameerika Islamiseerimine, kes on vastu mošee ehitamisele paarisaja meetri kaugusele Ground Zerost – Manhattani südames asuvast hiiglaslikust august, mille kohal hakkab tulevikus kõrguma uhke Vabaduse Torn.

Aktivistid nimelt ei mõista, miks peab islami pühakoda paiknema just selle püha paiga lähedal. Mina ka ei tea, miks, samas ei saa ma aru, miks mitte. Eriti kui arvestada, et tegu ei ole niivõrd mošee kui kultuurikeskusega.

13-korruselisse majja tulevad restoran, teatrisaal ja galeriid, samuti ujula ja jõusaal. Ja see on avatud kõigile. Umbes nagu Solarise keskus, ainult et suure eraldi ruumiga, kus moslemid palvetada saavad.

Juriidilised argumendid «mošee» püstitamise takistamiseks on ammendunud, jäävad üle vaid moraalsed. Nagu annab mõista ülalmainitud bussikampaania, on need suunatud eeskätt ignorantidele, kelle jaoks sisulised põhjendused on liiga keerulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles