Pettai: Eesti poliitika saab Ansipi-järgsed jõujooned

Neeme Korv
, Postimehe arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Pettai
Vello Pettai Foto: Sille Annuk / Postimees

Viimastel nädalatel palju tähelepanu äratanud poliitikauudised kõnelevad sellest, et just praegu jaotatakse jõujooni Andrus Ansipi järgsel poliitilisel maastikul, nendib Tartu Ülikooli võrdleva poliitika professor Vello Pettai homse Postimehe arvamuskülgedel.

Politoloogi hinnangul on keskne küsimus, milline on uus poliitikute kooslus, kes hakkab Eestit valitsema järgmised viis aastat või kauemgi.

«Teine muutus on eelmise peegelpilt. Eesti igapäevapoliitikast on kõrvale astunud terve rida vanema põlvkonna poliitikuid praktiliselt kõikidest erakondadest. Mitte ainult Andrus Ansip, aga ka Urmas Paet, Siim Kallas, Jürgen Ligi, Mart Laar, Tõnis Lukas, Marju Lauristin, võib-olla veel mõned. Põlvkonnavahetus toimub mõlemas suunas,» märgib Pettai.

Pettai sõnul on muutumas ka valitsemiskultuur: «Torkavad silma praeguse koalitsioonileppe lubadused muuta valitsemine avatumaks. See on selgelt uue põlvkonna mõtlemise mõju.»

Pikemat analüüsi, kus poliitikavaatlejad kaardistavad neli kuud enne riigikogu valimisi Eesti sisepoliitikas aset leidvaid muutusi, loe homsest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles