Neeme Korv: andke minna!

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Ehitage aga julgesti ja soovitavalt kiiresti! Just sellist sõnumit kannab riigi senine praktika looduskaitsealadele kerkinud ebaseaduslike hoonete suhtes. Neid nimelt ei lammutata, vaid seadustatakse tagantjärele.

 Eks vist nii ole lihtsam – puhas paberitöö! Kuid ons mõni suvemajake nii suur probleem, et üleriigiline ajakirjandus peaks häirekella lööma? Kui kahe ja poole aasta jooksul räägitakse enam kui neljakümnest juhtumist, siis, tundub, et on ikka küll. Pealegi võib ka ainult üks mõtlematult maha raiutud puu teha korvamatult kahju mõne haruldase liigi populatsioonile.

Hiljutise majandusbuumi ajal Eestit külastanud hollandlasest linnuvaatleja oli siiralt üllatunud meie uusasumite arendusplaane nähes: «Teil elab siin põllul ju rukkirääk, kas tõesti ehitatakse see täis?!» Ometi ehitati. Ja kuuldavasti maju, mille üle ka nende ostjad praegu enam väga rõõmsad ei ole...
Ühiskond pole vist veel päris hästi aru saanud, mis on õieti rikkus. Loodetavasti tuleb arusaamine siiski enne, kui me oma lastele ja lastelastele keskkonna lootusetult nässu oleme keeranud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles