Madis Filippov: kui hõbe pole argument

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tuntuim sõudja Jüri Jaanson sõudebaasi ees.
Pärnu tuntuim sõudja Jüri Jaanson sõudebaasi ees. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu sõudeklubi on Eestile toonud olümpimamängudelt kolm medalit ning jõudnud medalikohale ka maailmameistrivõistlustel. Tundub, et see pole sõudebaasi omanikule aga piisav argument. Omanik ei soovi sõudmist arendada, mistõttu on niigi armetus seisus klubi tulevik lahtine. Huvitav, kui paljudes riikides arutavad olmümpiavõitjad, kas nad ka homme saavad trenni teha?

Pärnu linn otsib võimalust sõudebaas välja osta või pikemaks ajaks rendile võtta. Teise variandina on välja pakutud baasi kõrval olevale alale ehitada uus sõudebaas. See koht on praegusest sõudebaasist aga kolm korda väiksem, mistõttu uue baasi ehitamisest üksinda ei piisaks. Tegelikult oleks sõudmise arendamiseks vaja nii praegust baasi kui ka arendada uut.

Siinkohal võiks abikäe ulatada riik. Jah, viletsas majandusseisus on raske investeeringuid teha. Alustada võib aga ka lihtsamast ning aidata linnal välja osta praegune kehvas seisus sõudebaas. Olümpiavõitjad on ära teeninud vähemalt kindlustunde homse ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles