Sigrid Kõiv: paljasjalgne kingsepp

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Igaüks, kes juba numbreid tunneb või neid veel näeb, on hakanud lihtsalt treeningu mõttes kõike 15,6 korrutama ja jagama, et euro tulekuks vajalik vilumus omandada. Osale riigiasutustele on siiski antud ajapikendust, sest nad pole eurole üleminekuks veel valmis.


Eriti koomilisena mõjub selliste riigiasutuste loetelus PRIA, kes jagab Euroopa Liidu põllumajandustoetusi. Nemad ju eurodega askeldavadki, kuidas nad siis euroks valmis pole? Aga ei ole ja saavad ajapikendust.

Pensionide ja sotsiaaltoetuste saajaid peaks aga kulmu kortsutama panema sotsiaalkindlustusameti nimi ajapikenduse saajate hulgas. Ülemineval aastal läks see ametkond üle uuele IT-süsteemile ja segadus päädis toonase sotsiaalministri tagasiastumisega. Kas kogemustest on järeldused tehtud? Kas vigadest on õpitud? Lootkem.

Eurost on räägitud nii palju, et mõnede riigiasutuste vajadus ajapikenduse järele mõjub nagu lugu kingsepast, kes ise oli kingadeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles