Põllumeeste lobist

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Jaanus Lensment

Uue koalitsiooni ametisse astumisel kevadel teist korda põllumajandusministriks saanud Ivari Padaril (49) on olnud kohe algusest peale äärmiselt töine ja kriisirohke ametiaeg.

Kõigepealt tuli ära kinnitada järgmise seitsme aasta eurorahade jaotus. Seejärel ei jõudnud ta veel õieti hakata tegelemagi piima- ja kalatootjate ekspordikeeluga Venemaale, kui Eesti lõunapiiri tagant avastati üliohtlik Aafrika seakatk. Kaks päeva pärast seakatku-teemalist kriisikoosolekut teatas Venemaa, et keelab kogu toidu eksportimise lääneriikidest. Ja kokku kutsuti uued kriisikoosolekud.

Seakatku koosolekul lonkas Padar paremat jalga ja heitis nalja, et kui on seakatkuoht, siis on põllumajandusministril vaja kogu kaastunnet, mis võimalik. Tundub, et kriisid ei lõppe ja jalga tuleb veel pikalt longata. Nüüd läheb vaja rahandusminister Jürgen Ligi kaastunnet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles