Eesti on lehmapiima ja sealiha tootmise alal maailmatasemel. Kui satute Lõuna‑Euroopasse, märkate kindlasti, et seal pakutakse võrreldamatult väiksemas valikus piimatooteid ja sealihagi on pigem üks valik paljude seas.
Palju kisa, palju villa
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigade aafrika katku jõudmine Eesti suurfarmideni võib endaga tuua nii sealiha hinna kallinemise kui ka odavnemise. Kallinemise juhul, kui Baltikumis tapetakse sigu nii massiliselt, et liha hakkab nappima. Odavnemise aga siis, kui Eestis nakatub üks‑kaks farmi, aga ümbritsevad riigid keelavad sealiha impordi kõigist meie farmidest. Eks siis tuleb need loomad kohapeal odavalt maha müüa.
Terve selle nädala on meedia lakkamatult kõnelenud ja kirjutanud sigade aafrika katkust – võibolla on seekord paljust kisast hoopis palju villa? Ehk sõnub ajakirjanike hädakraaksumine katku ära ja Eesti pääseb halvimast? Näis.