Tehnokraadi emotsioonipurse

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arseni Jatsenjuk
Arseni Jatsenjuk Foto: AFP/SCANPIX

Maidanil pro­tes­ti­liidriks tõusnud ja pärast president Viktor Janukovõtši tagandamist Ukraina pea­minis­tri ametit pida­nud tehno­kraat Arseni Jatsenjuk teatas nelja­päe­val emotsi­onaalses kõnes, et astub tagasi, sest on pettu­nud nii koalit­siooni lagunemises kui selle suutmatuses langetada olulisi otsuseid.

Koalitsioonist taga­ne­nud parteid UDAR ja Svoboda teatasid, et nemad tagasi­astumist ei toeta – samas nad ise soovivad endiselt valitsus­koalitsi­ooni lagunemist, et saaks tulla uued valimised, mille järel juhiks riiki vähem Kremli-meelseid jõude. Parlamendi spiiker Oleh Turtšõnov avaldas lootust, et kõik osalised rahunevad veel maha.

Koalitsiooni lagune­mine oli plaanitud käik. Samas ehkki Jatsenjuk kaalus tagasi­astumist väide­tavalt ka juuli alguses, oli tema samm üllatus. Igal juhul on sel sõjast räsitud Ukrainale suur mõju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles