Kõvemat kätt

Indrek Lepik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: Reuters/ScanPix

Teisipäeval Gazas sõjalise operatsiooni «Kaitseserv» käivitanud Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu (64) on läänes tuntud kõva käe poliitika ja konservatismi austajana. Sellegipoolest seisab ta dilemma ees: partnerid ja rahvas nõuavad temalt veelgi jõulisemat tegutsemist äärmuslaste vastu, rahvusvaheline üldsus aga relvarahu.

2009. aastal taas peaministriametisse tõusnud Netanyahu on varasemate valitsusjuhtidega võrreldes oma Palestiina-poliitikas koostööaltim, mistõttu kaotab aga riigis liitlasi. Päev enne «Kaitseserva» algust teatas ultranatsionalistliku erakonna Yisrael Beiteinu liider Avig­dor Lieberman, et kuigi edaspidigi jätkatakse Netanyahu erakonnaga Likud ühises valitsuskoalitsioonis, lõpetatakse omavaheline poliitiline liit just arusaamade põhimõttelise erinevuse tõttu Palestiina küsimuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles