Annus viib raha koju

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Annus
Toomas Annus Foto: Mihkel Maripuu

Kümmekond aastat tagasi, kui Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus osutus Eesti rikkaimaks inimeseks, küsis ta kommentaari küsinud ajakirjaniku käest, et näidake, kus mul see raha on.

Annusel on osalus Merkos aktsiaseltsi Riverito kaudu, millest talle kuulub 65,3 protsenti. Riverito otsustas sel aastal maksta 15,1 miljonit eurot dividendi, millest 9,9 miljonit saab Annus nüüd oma pangakontolt vaadata.

Pole välistatud, et tegemist on ühe suurima dividendisaagiga Eesti ettevõtluse ajaloos. Eelmise aasta suurim väljamakstud dividend oli Äripäeva andmetel 7,3 miljonit eurot. Annus võttis eelmisel aastal dividendina välja kaks miljonit.

Huvitav, kas see, et ta sel aastal nii palju raha koju viib, on juhus või on sel ka seos maadevahetuse kohtuprotsessiga, mille kohta peaks riigikohus otsuse välja kuulutama esmaspäeval?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles