Viimsi Piibeleht ja Vestmann

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Trei
Jan Trei Foto: Andres Haabu

Viimsis vahetub võim sagedamini kui tuule suund. Kord on Vestmann all ja Piibeleht peal, kord jälle vastupidi. Äsja astus vallavanem Jan Trei ametist tagasi vaid selleks, et poliitilisele oponendile koht kätte näidata.

Trei tunnistab ka ise, et ega kombinatsioon head muljet jäta, aga muud võimalust polevat. Tema naasmine volikokku puksib sealt välja Urmas Arumäe, kes kandideeris küll IRLi nimekirjas, aga ei järgi partei joont ja keeldus volikogu sotsist esimehele Ain Pinnonenile umbusaldust avaldamast.

Aga kui Trei poleks niisugust käiku teinud, oleks ilmselt hoopis teda umbusaldatud. Nüüd veedab ta suve vallavolinikuna, plaanides sügisel jälle vallavalitsuse etteotsa asuda. Siis naaseb volikokku erakonnakaaslane Haldo Oravas ja Arumäe-sugune «kahtlane element» ei saa enam «Viimsis Eesti asja ajamisele» kaikaid kodaratesse loopida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles