Langenud kuningad

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vicente del Bosque
Vicente del Bosque Foto: AP/Scanpix

Kolmapäeva õhtul loobus Hispaania kuningas Juan Carlos oodatud moel ametlikult troonist. Vaid paar tundi hiljem tabas riiki šokk, sest aastaid kuningana jalgpallimaailma tipus püsinud Hispaania koondis loovutas ootamatult samuti oma koha järeltulijale.

Valitsevate maailma- ja Euroopa meistrite unelm sai Brasiilias vaid kuue päevaga karmi lõpu – kaotused Hollandile ja Tšiilile tähendavad, et tiitlikaitsjale on maailmameistrivõistlused alagrupiturniiriga lõppenud. Hispaania rahva silmis jäi patuoinaks koondise peatreener Vicente del Bosque.

Erinevalt Juan Carlosest, kellel oli viimaks taipu usaldada oma poega Felipet, klammerdus del Bosque üleliia kramplikult senise edu sepistanud veteranide mängitamisse, andmata võimalust noorematele ja näljasematele tegijatele. Uued jalgpallikuningad ei tule seetõttu enam Hispaaniast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles