Herra pääministeri

Mari Kamps
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexander Stubb
Alexander Stubb Foto: Reuters/ScanPix

Tuleval nädalal ametlikult Soome uueks peaministriks tõusev 46-aastane Alexander Stubb sai juba ühe vägiteoga hakkama: suutis paari päevaga jõuda koalitsioonipartneritega valitsusprogrammis kokkuleppele. «Olen istunud mitmesugustel nõupidamistel ja need olid väga hästi juhitud süstemaatilised nõupidamised,» kiitis  sotside juht Antti Rinne. Nüüd tuleb Koonderakonnast leida kaks uut ministrikandidaati ja valitsus ongi paigas.

Eelmisel nädalavahetusel erakonna juhiks valitud Stubb on kohe algusest saadik suure surve all, kuna tema eestvedamisel loodab partei võita 2015. aasta aprillis parlamendivalimised. Laia naeratuse ja ameerikaliku suhtlemisstiiliga uus juht toob kaasa partei kuvandi uuenemise. Missugune on aga Stubb valitsusjuhina, huvitab nii Koonderakonna poliitilisi partnereid kui ka konkurente ning selles toob selgust aeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles