Veiko Pesur: konteinereid veeretama

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veiko Pesur
Veiko Pesur Foto: Peeter Langovits

Siseministeeriumi kavandatav määrus sunnib seni eluhoonetele liiga lähedal seisvatele plastkonteineritele sügisest uue koha otsima vähemalt nelja meetri kaugusel majast.


Ilmselt keegi ei hakka vaidlema, et tuleohutus pole tähtis, kuid prügikast peaks eelkõige olema seal, kust prügivedaja selle kätte saab ja kuhu ka endal on sodi mugav viia. Kindlasti on neid, kellele teeb uus nõue muret just selle pärast, et krundil pole niisugust kohta, mis asuks nõutud kaugusel ja oleks samas hõlpsalt ligipääsetav. Määrus lubab sel juhul küll prügikasti majale lähemale jätta, kuid siis tuleb ehitada tulemüür või muu tõke. Mis nõuab omakorda uut pealehakkamist ja on kindlasti kohustus, mida heal meelel täitma ei asuta.

Esimese võimaliku ohuna nimetavad asjaomased tuhaga konteinerisse sattuda võivat hõõguvat sütt. See aga puudutab ainult linnaosasid, kus majades on ahiküte, uued magalarajoonid peaks selle ohu eest kaitstud olema. Samas ei ole aga magalates prügikasti ümber askeldajate seas võimalik vahet teha omadel ja võõrastel ning seal võib olla suurem oht kuritahtlikul süütamisel.

Seepärast on mõistlik mõte kõigile ühe puuga lajatada ja mitte hakata vahet tegema. Lohistame sügiseks prügikonteinerid uude kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles