Eesti gastronoomia kõrghetk

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dimitri Demjanov
Dimitri Demjanov Foto: Peeter Langovits

Stockholmis kokkade olümpiaks nimetatud võistluse Bocuse d’Or Euroopa eelvoorus Eestit esindanud restorani Cru peakoka Dmitri Haljukovi tulemus kindlustas koha finaalis, mis toimub 2015. aasta jaanuaris Lyonis. Väike Eesti seljatas 12 Euroopa riiki, teiste seas kokakunstihiiud Itaalia ja Hispaania.

Haljukovi tiimis mängib võtmerolli Dimitri Demjanov, kes gastronoomilisse imesse uskus juba siis, kui nõukogude tööline sööklas siniseks tõmbunud keedukartulit järas. Mõne aasta eest Demjanovi algatusel ellu kutsutud Eesti Kulinaaria Instituut on suutnud viia Eesti põhjala köögina kokandusilma vägevateni. Arvestades, et Euroopa eelvoorus domineerisid Rootsi, Norra ja Taani, pole Eesti tõusmine gastronoomilisse tippu sugugi võimatu. Kui vabariigi sajandaks sünnipäevaks aastal 2018 tuleb Bocuse d’Or Eestisse, on Demjanovi eluunistus täitunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles