Suur kombinaator

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver
Mati Alaver Foto: MATI HIIS / ÕHTULEHT

Lisaks sellele, et Mati Alaver viis treenerina Andrus Veerpalu olümpiavõiduni, on ta aastaid püsinud asendamatu ka Eesti Suusaliidu rahakotti täites. Eesti suusatamise tippaastatel oli just Alaver võluri rollis – nii mõnegi sponsori ärarääkimiseks oli vaja tema sekkumist.

2014. aasta kevadel on Eesti suusatamine madalseisus ja isegi Alaveril pole enam võimalik alaliidu kukrut soovitud ulatuses täita. Ellujäämiseks tuli leida uus võimalus ja Alaver suutis kombineerida Eesti suusatamise jaoks hiilgava variandi.

Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranin katab lähiaastatel tema kui värske tiimijuhi ja Andrus Veerpalu kui treeneri ja abimehe palga- ja treeninglaagrite kulud. Kavalus seisneb selles, et Poltoranini kõrvalt saavad Alaver ja Veerpalu aidata ka Eesti suusatajaid, kuid samas puudub siinsel alaliidul vajadus neid suurelt tasustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles