Vladislav Surkovi vastus Kaur Kenderile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Surkov
Vladislav Surkov Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Venemaa presidendi abi Vladislav Surkov vastas kirjanik Kaur Kenderi avalikule kirjale infoportaali ruspioner.ru palvel. Postimees avaldab Surkovi vastuse.

Tere Kaur.

Tänud küllakutse eest Eestisse. Sa kirjutad, et ma võiksin sulle külla tulla, kui võetakse maha mulle kehtestatud Euroopa Liidu sissesõidukeeld. See juhtub nagu sa väljendasid "äärmisel juhul siis, kui Venemaa on Euroopa Liidus". Saan su sõnade mõttest aru, et  soovid mulle head tervist ja pikka iga. Väga pikka. Muide, olen Tallinnas käinud. Kas sina Moskvas oled käinud? Kui ei ole, siis tule. Kui teist korda külastada oleks igav, siis võime kohtuda ka Groznõis.

"Räägime," kirjutad sa. Vastan: "Räägime."

Ja on millest. Näiteks, sa näed aega, kui "Venemaa on Euroopa Liidus"? Venemaa onju väga suur. Seega, kui ta "on Euroopa Liidus", siis võib kerkida küsimus, kas ta on Euroopa Liidus , või Euroopa Liit temas? Sa kirjutad, et Venemaa paljugi "õppis Eestilt" ja väljendad lootust, et minu kodumaa "võib olla edukas ja vaba, nii nagu Eesti". Kui ma vaatan sinu ja minu kodumaad maailma kaardilt, siis mulle tundub, et meie rahvastel on kaunis erinevad nägemused edust. Ja ka vabadusest.

Seega vestelda oleks huvitav.

Tänan toetuse, heasoovliku suhtumise ja ka selle eest, et su lapsed õpivad vene keeles.

Tule külla lastega. Meil on hea. Tagasi sõita sa ei sooviks. Kohtumiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles