Üllatus endalegi

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Sulling
Anne Sulling Foto: Mihkel Maripuu

Arstide perekonnas kasvades enesekindlust ja vastutusjulgust kogunud Anne Sullingule (37) sai uue valitsuse väliskaubandus- ja ettevõtlusministri koha vastuvõtmisel määravaks poja ütlus: «Emme, ma oleksin väga pettunud, kui sa ministriametit vastu ei võta!» Nii vastas muidu poliitikuelu vastu olnud Sulling peaminister Taavi Rõivase pakkumisele «jah». 

Postimehe 2011. aasta inimeseks valitud Sulling, ametist lahkunud peaministri Andrus Ansipi nõunik, suutis saastekvootide müügiga võita maailma suurkorporatsioonide esindajate südame ja austuse ning tuua Eestile ülikeerulisel ajal 360 miljonit eurot. Ta on sõprade ja kolleegide kinnitusel kirglik, tundlik, enesekindel ja mõjus.

Sullingu toomine valitsusse rikkus Reformierakonna tava, mille järgi ministriks said ainult need, kes kogunud valimistel palju hääli või kel riigikogutool või koht erakonna juhatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles