Hea, et korrakski tuli

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marat Gatsalov
Marat Gatsalov Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Mullu augustis uskus Marat Gatsalov (36), et suudab töötada nii Vene Teatri kunstilise juhina kui ka Peterburi Aleksandra teatri Uue Lava pealavastajana. Sel nädalal teatati, et ta valis töö Venemaa ühes prestiižsemas ja vanimas teatris.

Siinsed vene kriitikud on Gatsalovile ette heitnud eksperimentaalset repertuaari, mis käib tavavaatajale üle jõu. Lavastused, mis esietendusid tema ajal, olid siiski tähelepanuväärsed, seda isegi oma ebaõnnestumises. Tõsi, Gatsalovi enese lavastajatöö «Paabeli torn 1» ei pakkunud seda, mida Kuldse Maski laureaadilt oodanuks.

Olen veendunud, et Gatsalovi külaskäik Eestisse mõjus hästi, paljud eestlastest vaatajad ja teatritegijad taasavastasid Vene Teatri. Millise suuna võtab Vene Teater, selgub sügisel, mil konkursil leitakse teatrile uus kunstiline juht. Seni täidab Gatsalovi ametikohustusi lavastaja Ivan Strelkin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles