Vahur Koorits: maa risk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Koorits
Vahur Koorits Foto: Ergo Kuld/Postimees

Jälle on Venemaa ette jäänud. Kui Euroopa IT-agentuuri rajamise nõrku kohti uurides ootasin pigem vastust, et otselennud Euroopaga või Tallinna rahvusvahelise hariduse kvaliteet ja hind tekitavad küsimusi, siis tegelikult märkis raportöör, et pigem on probleemiks Venemaa ja selle võimalik halb mõju agentuurile.


Kunagised küberrünnakud tegid Eestile tegelikult palju head, sest Eesti suutis need kogemused enda kasuks pöörata ja suudab võib-olla kunagi seda kasu ka rahaks muuta. Samas tähendab pidev oht uuesti Venemaaga konflikti sattuda seda, et Eestisse suurte ja oluliste objektide rajamisse suhtutakse ettevaatlikult.

Ärimaailmas nimetatakse seda maa riskiks. See võib tähendada ükskõik mida alates maavärinate rohkusest poliitilise ebastabiilsuseni. Meil on siis halb naaber, kelle olemasolu ja võimaliku konflikti oht temaga peletab nii suuri välisinvesteeringuid kui ka takistab Euroopa Liidu asutuste siia toomist. Seda arvestades vajab Eesti veelgi enam tarka Venemaa-poliitikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles