Erkki Bahovski: ka sina, Paavo!

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik.

Kõik loksub paika, kui vaadata teadet Soome endise peaministri Paavo Lippose siirdumisest Venemaalt Saksamaale gaasitoru ehitava Nord Streami teenistusse. Eelmise aasta lõpus kritiseeris Lipponen teatavasti Eesti aktiivset osalust Gruusia ja Ukraina poliitikas, nüüd saab sellele kriitikale hoopis teistsuguse pilguga vaadata (lepe tehti küll enne Gruusia sõja algust).

Lipponen ise ütleb, et katki pole midagi. Ometi pidasid Soome juhtiva päevalehe Helsingin Sanomat ja tuntud tabloidi Ilta-Sanomat võrguväljaanne asja koguni sellevääriliseks, et tegi uudise postimees.ee kommentaariumi (sic!) põhjal. Et eestlased olla Lippose peale pahased.
Kui aga Lippost uskuda, et kõik on korras, siis miks ei teinud Soome meedia erilist numbrit sellest, et teine endine peaminister Esko Aho siirdus Nokia teenistusse?

Lippose siirdumine Nord Streami leivale tekitab kindlasti ebamugavusi eesti poliitikutele. Kas peaminister Andrus Ansip «ei leia aega» ka Lipposega kohtumiseks, nagu ta ei leidnud seda eelmisel kevadel samuti Nord Streami palgal oleva Saksa ekskantsleri Gerhard Schröderi jaoks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles