Kuulsaim Eesti talisportlane

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Gaim
Grete Gaim Foto: Liis Treimann

Sotši taliolümpia ei ole eestlastele tulemuste üle rõõmustamiseks seni põhjust andnud. Siiski on pääsetud rahvusvahelisse pilti ja selle eest on hoolt kandnud laskesuusataja Grete Gaim.  Eestlanna tõmbas endale maailma meedia tähelepanu naiste laskesuusatamise sprindis, kus ta kandis sinakashalle läätsi.

Tegusa noore inimesena on Gaim jõudnud Sotšis veel mõndagi. Koos koondisekaaslase Johanna Talihärmiga jõi ta hommikukohvi ROKi presidendi Thomas Bachi seltsis. Lisaks aitab ta ameeriklastel maailma päästa – Gaim allkirjastas koos Kadri Lehtlaga USA suusakoondislase Andrew Newelli vedamisel koostatud petitsiooni, mis kutsub maailma tippriigijuhte üles reageerima kliimamuutustele.

Seda kõike ei tasu alahinnata. Kui tihti räägitakse, kui raske on sponsoreid leida, siis nüüd on Gaim suutnud endale küllaltki lihtsa nipiga tähelepanu tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles