Toompead rünnatakse

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Peeter Langovits

Ajakirjanik Anvar Samost otsustas, et paneb Raadio 2 saate «Olukorrast riigis» juhi rolli maha ja kaalub poliitikasse minemist. Kuulajatele on see kaotus, sest Samost on olnud selle populaarse jutusaate nägu ja hing – algul koos Hannes Rummuga, hiljem Kalle Muuliga, kokku 19 aastat. See on Eesti ajakirjanduses väga soliidne kestus ja näitab, et inimesed ei rahuldu ainult uudistega, vaid tahavad ka tausta lahtirääkimist.

On mõistlik, et uute plaanide tekkides tegi Samost selge otsuse ajakirjanduses lõpetada. Klassikalises mõistes pole võimalik olla korraga ajakirjanik ja poliitik, ehkki uuemal ajal väidetakse mõnel pool, et niisugune vahetegemine olevat piirav. Poliitik pole kehvem amet kui ajakirjaniku oma, kuid kahel toolil istumine ei laseks kumbagi hästi teha. Ootame huviga, milliseks kujuneb Samosti tegevus poliitikarindel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles