Olümpia üldvõitja

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Reuters/ScanPix

Kui tavaliselt jaotakse olümpiamängud suve- ja taliolümpiaks, siis nüüd on veel üks kategooria: Putini olümpia. Venemaa president Vladimir Putin on spordipeo ettevalmistuse ajal ka kõik teinud, et tema nimi selle juurde kinnistuks. Ent Sotši olümpiaga on seotud hulk teisi teemasid, mis peoperemehele hästi ei passi: vähemuste õigused, korruptsioon, terroriähvardused ja ajakirjanike kaeblikud säutsud ehitusjärgus hotellitubade kohta.

Ligi seitse aastat tagasi ütles oma riigile olümpia korraldamise õiguse saanud Putin: «Mingi kahtluseta on see kohtuotsus meie riigi kohta.» Tegelikult on see otsus Putini võimekuse kohta ning see, et rahvusvaheline meedia kutsubki taliolümpiamänge «Putini olümpiaks», näitab, et Venemaa president on nii mõjuvõimas, et suudab kaaperdada isegi väga pika ajalooga ürituse ja teha sellest oma projekti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles