Esileedi lõpp

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valérie ­Trierweiler
Valérie ­Trierweiler Foto: AFP/SCANPIX

Kui Elysée paleest välja visatud Valérie ­Trierweiler esitaks oma juhtumi feministide kohtule, heidaksid nood ette topeltstandardeid. Nii tema kui ta endine partner François Hollande on ebapopulaarsed, kuid eri põhjustel.

Hollande’i süüdistatakse suutmatuses hallata riiki. Muidu pannakse pigem imeks, millega väliselt mitte just esimeses ligitõmbavuse astmes mehike naisi köidab.

Trierweileri seevastu süüdistatakse just eraelulises aktiivses. Selles, et nii tema kui Hollande olid afääri alguses teises suhtes. Selles, et ta ripsutas tiiba nii Hollande’i kui parempoliitik Patrick Devedjianiga. Selles, et ta õõnestas Hollande’i nelja lapse ema Ségolène Royali jalgealust.

Samas võiksid feministid Trierweileri tänada. Ta andis hea panuse selleks, et peagi vajuks ajalukku idee vaeslaste päid silitavast ja roose nuusutavast esileedist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles