Hindrek Riikoja: Hendrik Agur peaks vabandust paluma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hindrek Riikoja
Hindrek Riikoja Foto: Postimees.ee

Koolijuht Hendrik Agur esitas oma tänases Postimehes avaldatud arvamusloos mitmeid valeväiteid, mille eest ta peaks vabandust paluma, leiab lapsevanem Hindrek Riikoja.

Gustav Adolfi Gümnaasiumi direktor Henrik Agur on tänases Postimehes maha saanud kirjatükiga, kus ta võtab vaatuse alla kõik need põhjused, miks tuleks tema hinnangul sulgeda Tallinna Südalinna kool. Kogu selle kirjatüki eest võiks Agur siiski vabandada.

Vabandada esmalt valetamise eest, nagu oleks kooli toetuseks korraldatud allkirjakampaania algatanud Südalinna kooli direktor. Ei algatanud! Algatas hoolekogu ja algatus langes viljakale pinnasele - kooli toetuseks andis oma allkirja 1120 õpetajat, lapsevanemat ja õpilast.

Vabandada võiks Agur ka selle eest, et ta nõnda meelevaldselt halvustab nii oma kolleegi kui ühte teist haridusasutust ning selle lapsevanemaid, kellest suur osa on oma lapsed pannud meelega just nimelt sellesse kooli. Ka meie pere valis teadlikult oma lapse kooliks kesklinna niinimetatud eliitkooli asemel just selle väikse, südamliku ja areneva kooli.

Nagu Agur oma artiklis tabavalt märgib, võtavad muutused aega ning hinnata tuleb trendi. Sellest hoolimata on ta lastevanemate halba suhtumist kooli vastu demonstreerinud ühe aasta numbrite aga mitte trendiga, mis räägivad erinevat keelt. Kui mina ühe ettevõtte juhina võtaksin sellisel viisil halvustada oma kolleegi ja teist meediaettevõtet, siis tunneksin ma vajadust oma ametist lahkuda ja küllap ootaksid seda minult omanikudki. Valetada ja halvustada ei ole lihtsalt viisakas.

Ja kõige lõpuks võiks Agur tunnistada, et tema pahameele tegelik põhjus ei peitu mitte Südalinna koolis ning selle väidetavalt madalas õppekvaliteedis ja maines, vaid pettumuses ja solvumises. Pettumises ja solvumises selle pärast, et mõne aasta eest ei õnnestunud tal Südalinna vastremonditud ja väga kaasaegselt sisustatud koolihoonet endale saada, et selle abil GAGi ruumimuresid lahendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles