Partlusvastase võitluse juht

Argo Ideon
, poliitika- ja majandus­analüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Andres Haabu

Uut erakonda luua kavatseva ühenduse Vaba Isamaaline Kodanik esimees, varem Isamaa ja Res Publica Liitu kuulunud riigikogu liige Andres Herkel (51) pakkus äsja välja ühe võimaliku lahenduse Eestis ajast ­aega kerkinud peibutuspartide probleemile. Nn ühe mandaadi põhimõte tähendaks, et kui keegi osutub valimistel valituks, siis tema eelmine valimistel omandatud mandaat lõpeb automaatselt.

Herkel on uut erakonda loovast seltskonnast üks tuntumaid ning aastaid parlamenditööd on teda näidanud tõsiseltvõetava poliitikuna. 2015. aasta valimisi silmas pidades on uue erakonna loojatel tarvis aga leida värskeid ideid, tuntud kandidaate ja piisavalt finantse.

Partei loomine on proovikivi nii Herkeli kui ka tema mõttekaaslaste võimetele. «Olukord, kus parlamendis on neli kartellierakonda, tuleb murda,» on mees ise öelnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles