Mees, keda ei taheta tunda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Bernatski… ei, ma ei tea sellist.»; «Millega ta nüüd tegeleb, pole õrna aimugi.» Nii vastasid Eesti tuntud treenerid, endised sportlased ja spordijuhid küsimusele, kas nad tunnevad Tartu endist spordiarsti Vitali Bernatskit – meest, kes tunnistas, et on varustanud Eesti kergejõustiklasi ja suusatajaid dopinguga.

Kõik nad püüdsid jätta muljet, et Bernatski väidete paikapidavus on ebatõenäoline – kuidas sai dopinguga äritseda mees, keda keegi ei tunne. Aga sai, selles pole kahtlust. Arvete koopiad ju kinnitavad, et ta ostis apteegist suurtes kogustes dopinguaineid. Vaevalt ta neid ise tarbis.

Sporditegelased saavad tuima näoga valetada, sest rahamuredest murtud endine doktor tegutseb meeleheitlikult, nagu nurka aetud loom. Nii on lihtne jätta muljet, et spordiringkondades «tundmatu» mees ajab omakasu nimel lihtsalt mulli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles